Rewana

Chcete darovať svojim blízkym darček, ktorý by ich potešil a zároveň by bol užitočný? Lámete si hlavu nad tým, čo vymyslieť, či sa darček bude páčiť, či bude dostatočne originálny a jedinečný? Nie je krajší pocit, ako keď obdarovanému vyčaríte úprimný úsmev a radosť darčekom od vás. Máme pre vás tipy na naozaj originálne darčeky z čistej konopnej látky, ktoré určite potešia. Zároveň darujete niečo ekologické, udržateľné a slovenské.


Nie len pre domácich pekárov

Konopný chlebník bol neoddeliteľnou súčasťou každej rodiny našich predkov. Už naši prastarí rodičia vedeli, v čom sa chlebík cíti najlepšie.
Konopné vrecko zabezpečí prirodzené prostredie pre váš chlieb. Odpudzuje potravinové mole, netvoria sa v ňom plesne a kôrka vydrží dlhšie chrumkavá a voňavá. Chlieb nie je zmokvaný ako v igelitovom vrecku, v ktorom sa už po niekoľkých hodinách začínajú tvoriť oku neviditeľné plesne. Zároveň šetrí životné prostredie. Okrem toho má veľa univerzálnych použití.

Ideálny darček pre každého, kto
:
– si doma pečie vlastný chlebík
– skladuje chlieb v igelitových vreckách
– často vyhadzuje plesnivý chlieb
– nemá žiadny chlebník
– hľadá alternatívny spôsob skladovania chleba
– využije vrecko na skladovanie čohokoľvek

Ako naši zákazníci napísali, má naozaj všestranné využitia:
Ivan S.Joj pre mňa kamoš ku každému nákupu, výletu, šialenému nápadu, a keď už budem mať všetkého dosť, schovám sa doňho ja…..prečo? No len tak, pre radosť! 
Zuzana M.Na šatku na nosenie dieťaťa, na parádne topánky, na zeleninu z trhu,  na uskladnenie zemiakov a cibule u nás doma, na darčeky pod stromček alebo “mikuláša” 
Tatiana M.Tak podľa môjho názoru je všestranné využitie vrecúška…Od pečiva zeleniny, obilniny až bilinky… 🙂 niekto využije ako nosič 🙂 Ja ho chcem využiť hlavne na úžasný pečený domáci chlebík mňáám, a vždy dlho vydrží. A potešilo by samozrejme, aspoň konečne bez sáčkov otravných.
Daniela H.Na sušené bilinky od babky, na pšenicu, a potom to bude slúžiť ako vankúš alebo horúce vrecko na obklady keď to zohrejeme na sucho v rúre.
Bohdana B. : Na synovu desiatu, na sladkosti, na ovocie či zeleninku a keď nám doma prepne, dáme si ho na hlavu 😀
Ach J.Na úbor na telesnú do školy
Dalibor B.V hviezdnu noc napchať senom šupnúť pod hlavu a žuť steblo trávy


Klíčkovrecko miluje klíčky

Poznáte to? Na záhrade už dávno čerstvá zelenina nerastie a vy máte chuť na niečo zdravé a chrumkavé. Vyskúšali ste už klíčenie? Alebo klíčite len príležitostne a hľadáte niečo alternatívne, v čom vám semienka rýchlo vyklíčia a nezaberie vám to príliš veľa miesta? Prípadne máte v blízkosti niekoho, kto tejto vášni úplne prepadol a hľadáte pre neho originálny darček?
Ponúkame vám konopné vrecko, ktoré je ako stvorené na klíčenie. Keď ho nepoužívate, jednoducho ho zložíte a odložíte (zmestí sa kdekoľvek), prípadne ho môžete celoročne používať na uskladnenie suchých potravín, byliniek. Klíčenie je v tomto vrecku naozaj jednoduché a rýchle. Na rozdiel od rôznych klíčiacich nádob, vrecko prepustí nadbytočnú vodu a zároveň dlho udrží požadovanú vlhkosť. Stačí raz za deň prepláchnuť vložené semienka studenou vodou a nechať postáť. Onedlho si môžete s chuťou pochrumkať.

Ideálny darček pre každého, kto:

– sa zdravo stravuje
– nakličuje semienka
– nenakličuje semienka, ale mohol by vďaka tomuto darčeku začať
– nepozná nakličovanie, ale rád chrumká
– využije vrecko na bylinky, iné menšie potraviny, desiatu, ovocie, …


Stvorený na váľanie

Chlebík najradšej odpočíva v konopnom vrecku, ale čo vy? Niekomu je najlepšie na gauči, inému v posteli. Niekto si najradšej ľahne len tak na zem na koberec. V lete vonku v prírode na deke či na voňavej tráve, v stane alebo v húpacej sieti. Možností je naozaj veľa. Každému sa však pri odpočinku hodí pohodlný voňavý vankúš, na ktorý môže zložiť hlavu. My pre vás jeden taký máme.
Vankúš Váľok z čistej konopnej látky plnený špaldou, alebo pohankou. Vankúš je výborný nie len pre alergikov. Pomáha pri bolestiach hlavy, krku a chrbtice. Výborne kopíruje tvar hlavy a krku. Môžete si ho nahriať alebo schladiť a prikladať na boľavé miesta. Ak máte radi vôňu byliniek, stačí dovnútra vložiť tú obľúbenú a vankúš vám rozvonia vaše sny.

Ideálny darček pre každého, kto:

– je alergický na prach, roztoče
– trpí bolesťami hlavy, krku, chrbta
– používa teplé či studené obklady
– mal by používať teplé či studené obklady
– zbiera vankúše
– miluje váľanie sa
– potrebuje spoločníka na cesty, ktorý mu vždy podrží hlavu


Konopa sa nosí


Na nákupy, na knihy, na hríby, na šípky, na jabĺčka, na bylinky, na všetko možné, čo vás len napadne. Ale hlavne na rameno, tam jej je najlepšie. Keď si vás obľúbi, bude s vami chcieť byť všade.
Taká je naša pevná Konopná taška – Konopa sa nosí. Jej výhodou je, že sa dá jednoducho a prakticky poskladať do malého klbka, ktoré môžete nosiť stále so sebou. Už nikdy nebudete musieť kupovať igelitové tašky. Text je laserom gravírovaný priamo na látku na vonkajšie vrecko.

Ideálny darček pre každého, kto:
– je nepriateľom igelitových tašiek
– hľadá nákupnú tašku, ktorá sa dá jednoducho zložiť
– rád sa prechádza po lese a potrebuje mať vždy po ruke spoločníka, kam môže uložiť svoje náhodne nájdené lesné poklady

Už nikdy nespadnú


Niekto je na opaskoch doslova závislý. Neznesie nohavice bez nich. Či už preto, že opasok potrebuje, aby mu nespadli, alebo ho považuje za nevyhnutný módny doplnok. Nech už je to akokoľvek, každý z nás má aspoň jeden v skrini. A poznáte niekoho kto má konopný opasok? Že nie? Myslíte, že by taký chcel mať?
100% konopný opasok v univerzálnej čiernej alebo prírodnej farbe. Pevná pracka na zaklapnutie vyrobená v Čechách. Jednoduchý praktický a pevný prešívaný opasok sadne k akémukoľvek outfitu.

Ideálny darček pre každého, kto:
– nosí nohavice, sukne, čokoľvek s pútkami na opasok


Na tabak

Vo vreckách zavadzia, v taške sa vždy stráca, v batohu nikdy nie je po ruke… Toľko vecí a nikdy nie sú nakope.
To všetko vám vyrieši púzdro na tabak z konopnej látky, do ktorého sa ľahko zmestí tabak, filtre aj papieriky, ktoré majú svoje špeciálne vrecko. Na želanie prirobíme pútko s karabínou, aby ste si ho mohli jednoducho pripevniť na nohavice, alebo na tašku a už vždy bude po ruke.

Ideálny darček pre každého, kto:

– chce mať všetko pokope


Šiltovky pre každého


V zime príjemne zahreje, v lete ochráni pred ostrým slnkom. Skvele sadne každému, žene či mužovi. Vďaka nastaviteľnej veľkosti sa ľahko prispôsobí.
Konopná šiltovka pravdepodobne prvá vyrobená na Slovensku. Konopná látka dokáže pohltiť takmer 100% škodlivého UV žiarenia. Ponúkame vám dva strihy. Baseballový nie len pre športových nadšencov. Military pre každého, kto má rád niečo originálne.
Ako Henry Ford povedal: „Zákazníci si môžu kúpiť môj Model T vo svojej obľúbenej farbe, ak majú najradšej čiernu.“ My máme oba strihy vo vašej obľúbenej čiernej a prírodnej farbe.

Ideálny darček pre každého, kto:
– rád nosí šiltovky
– túži po originálnej šiltovke, ktorú nikde inde nezoženie
– má rád svoju hlávku v teple
– sa chce chrániť pred priamym slnkom


Stolček prestri sa

Čakáte doma návštevu? Pripravujete romantickú večeru? Alebo máte radi pekne prestretý stôl aj vo všedný deň? Chcete niekoho potešiť pekným originálnym doplnkom, ktorý vytvorí jedinečnú atmosféru v jedálni?
Prestieranie a štólu z konopnej látky jednoducho zladíte s akýmikoľvek doplnkami či riadmi. V neutrálnej prírodnej farbe sa u vás rýchlo udomácnia.

Ideálny darček pre každého, kto:

– má svoj stôl rád vždy pekne prestretý
– hľadá originálny doplnok do jedálne
– miluje konopnú látku


Stále neviem čo vybrať

Prišli ste až sem a stále si nie ste istí, čo by sa najviac zapáčilo a čomu by sa najviac potešili? Doprajte vašim blízkym radosť z toho, vybrať či vytvoriť si svoj vlastný jedinečný darček, alebo ho vytvorte spoločne s nimi.
Darujte darčekovú poukážku. Vyrobíme pre vašich blízkych čokoľvek z nádhernej čistej konopnej látky. Chcú nejaké špeciálne oblečenie, originálny doplnok do bytu, špecifickú tašku, možno aj s vlastnou výšivkou? Alebo si radšej vyberú čokoľvek z našej ponuky na e-shope? Ak ste si nič nevybrali, spoločne sa posaďte, zoberte do ruky papier, pero a nakreslite si vlastný návrh spoločne. Podľa vašich návrhov vám vyrobíme čokoľvek. Či už nám zašlete fotografiu, obrázok, nákres, starý kus oblečenia ako vzor. Poradíme vám pri detailoch, ručne vyzdobíme akoukoľvek výšivkou. Vyberte darček, ktorý určite poteší.

Ideálny darček pre každého.

Zoznam odporúčaných darčekov:

Vrecko na chlieb: https://hoja-hemp.sk/doplnky/chlebniky-vrecka/vrecko-na-chlieb-b-100-konope
Klíčkovrecko: https://hoja-hemp.sk/doplnky/chlebniky-vrecka/vrecko-na-klicenie-100-konopne
Vankúš Váľok: https://hoja-hemp.sk/doplnky/do-bytu/spaldovy-pohankovy-vankus-valok
Nákupná taška: https://hoja-hemp.sk/doplnky/tasky/taska-konopa-sa-nosi
Konopný opasok: https://hoja-hemp.sk/doplnky/opasky-ladvinky/opasok-cierny-100-konope 
Obal na tabak:  https://hoja-hemp.sk/doplnky/chlebniky-vrecka/obal-na-tabak-100-konope
Konopná šiltovka: https://hoja-hemp.sk/siltovky
Prestieranie: https://hoja-hemp.sk/doplnky/do-bytu/konopne-prestieranie
Darčeková poukážka: https://hoja-hemp.sk/doplnky/darcekova-poukazka


Foto a text: HOJA hemp

Späť

Content retrieved from: https://hoja-hemp.sk/blog/tipy-na-konopne-darceky/.